Terrein Kuinderloo Faciliteiten
Lotus bezit een fraai terrein van 7,5 ha groot. Het heet Kuinderloo , en ligt vlak bij Makkinga  (ongeveer 8 km van Oosterwolde). Deze natuurcamping bestaat grotendeels uit loofbos, waartussen 80 vaste plaatsen zijn uitgezet. Kuinderloo heeft 15 mooie kampeerplaatsen voor gasten en is ook zeer geschikt voor dagrecreatie. Iedereen met een geldige NFN-kaart is welkom. Op Kuinderloo zijn huisdieren (honden, poezen,...) toegestaan, ook voor bezoekers! We zijn trots en zuinig op het terrein, en zorgen er voor dat het de aard van een natuurlijk bosterrein behoudt.

LOTUS heeft de beschikking over een (met zonnecollectoren) verwarmd zwembad van 10 x 20 meter, een tennisbaan en een jeu de boulesbaan,. Voor kleinere kinderen is er een kinderspeelplaats met speeltoestellen, een zandbak een trampoline bij de zonnewei, en een kinderbad; voor iets oudere kinderen is er een speelbos (zie foto rechtsonder), de wat oudere jeugd heeft de beschikking over een eigen jeugdhonk. Het jeugdhonk is voorzien van  TV (digitenne) en dvd speler, en heeft een eigen terras. Er zijn voldoende sanitaire voorzieningen; warme douches en warm/koud stromend water bij de toiletgebouwen. Wasmachine en droger zijn aanwezig. In De Stins is ook een invalidentoilet. Er is een stroomaansluiting  op elke kampeerplaats.

Ons verenigingsgebouw heet De Stins.
In De Stins wordt koffie, thee, frisdrank, bier, wijn en ijs verkocht; daar is ook een gezellig terras met zicht op het zwembad en de mooie zonnewei. Binnen is er een bar, een bescheiden leestafel met bibliotheek, en er is een open haard. De Stins wordt gerund door vrijwilligers en is in het seizoen vaak open. Het gebouw is dit jaar helemaal vernieuwd en gerenoveerd met een energiebewust uitgangspunt. Ook hangt er permanent een beamer.


Op het hele terrein heeft iedereen de beschikking over gratis WIFI,

De Stins heeft géén restaurantfunctie, maar wel een kortingsvoucher voor prima horeca in de directe omgeving zoals Café restaurant Boszicht,

 

Op het terrein is géén sauna, maar onze goede relatie met de uitstekende sauna het Friese Woud, vlakbij in de plaats Boijl, zorgt ervoor dat leden en gasten van Lotus daar met een zeer aantrekkelijke korting naar de sauna kunnen.

 

 

je kunt hier klikken voor een plattegrond.van Kuinderloo.

Op de plattegrond is het noorden rechts.

De gastenplaatsen zijn groen en omcirkeld.        

Ook op de Google Earth link onder het tabblad "Contact Route"kun je ons terrein vanuit de lucht bekijken.